top of page

ПРОДОВЖУЄМО ПОШИРЮВАТИ ІДЕЇ ПРОЄКТУ ЕРАЗМУС+ EFOSDAL

ГО «Регіональний центр європейських освітньо-наукових ініціатив» активно поширює ідеї продовольчої безпеки на засадах сталого розвитку через власну освітню та наукову діяльність. Зокрема, професорка Олена Котикова консультувала учасників конкурсу «Агрополітичні дебати 2021» за трьома з шести, запропонованих для обговорення, тем:

· Придбання землі у власність або оренда - виклики і перспективи для аграрних підприємств і власників земельних ділянок в контексті відкриття ринку землі;

· Державне управління в аграрному секторі - субсидування та інші форми підтримки або дерегуляція і фокус на моніторинг та дотримання стандартів;

· Традиційне аграрне виробництво або органічне - виклики і можливості (зокрема в контексті «Зеленої угоди ЄС».

Агрополітичні дебати 2021 організовує Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти (НМЦ) за підтримки проекту «Німецько-український агрополітічний діалог» (АПД). У дебатах беруть участь студенти аграрних ЗВО України.

Мета конкурсу – запропонувати діячам в області аграрної політики в Україні нові ідеї від молодих спеціалістів щодо аналізу аграрної політики з поясненням можливих наслідків від змін в законодавстві та адміністративній структурі; навчити молодих людей формулювати своє стратегічне мислення з урахуванням європейського досвіду.

Фінальний етап конкурсу проводився в рамках «Зльоту студентських лідерів аграрної освіти» в Києві на базі Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти за запрошенням АПД 11 червня 2021 року.


bottom of page