top of page

МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ ГО В РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ ЕРАЗМУС+ EFOSDAL

Голова правління ГО «Регіональний центр європейських освітньо-наукових ініціатив» Олена Котикова та член правління Микола Бабич взяли участь у Webinar: The cost and affordability of nutritious diets globally (Вартість та доступність поживного харчування у світі), який проходив дистанційно у режимі онлайн з 23 липня 2020 року.

Вебінар організований Agriculture, Nutrition & Health Academy (ANH). Доповідачі: Speakers: Anna Herforth, Yan Bai, Will Masters and Saskia de Pee.

На вебінарі учасників ознайомили із результатами звіту ООН «Стан продовольчої безпеки та харчування в світі» за 2020 рік, де вперше основна увага зосереджена на проблемах доступу до здорового харчування. В звіті зазначається, що 3 мільярди людей не можуть дозволити собі навіть самі дешеві раціони. Доповідачі пояснили методи та результати звіту, а також які саме продукти в світі є найдорожчими та в яких країнах. Були представлені додаткові відомості щодо роботи з цих питань ВПП на рівні країн, а також про те, якою є вартість поживних раціонів.

Розглянуті на вебінарі питання тісно корелюють з тематикою Програми Erasmus+ SUPPA – Jean Monnet Associations «Європейський досвід формування системи продовольчої безпеки на засадах сталого розвитку сільськогосподарського землекористування»: дискусія зосередилась на обговоренні проблеми, що можна зробити для того, щоб сільське господарство та харчові системи покращили доступність здорового харчування.

Дякуємо доповідачам за цікаву полеміку!


bottom of page