top of page

Допомога іноземних організацій українським науковцям та студентам, які змушені були покинути країну

Цією публікацією ми розпочинаємо цикл розповідей про організації, які допомагають українським громадянам за кордоном, які, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, змушені були покинути свою батьківщину і шукати притулок в країнах ЄС.

Сьогодні мова піде про KAAD в Німеччині.

KAAD – це стипендіальна організація Католицької Церкви в Німеччині для аспірантів і дослідників із країн (що розвиваються) Азії, Африки, Латинської Америки, Близького та Середнього Сходу, а також Східної та Південно-Східної Європи. У зв’язку з воєнною ситуацією в Україні KAAD за гнучкою та спрощеною процедурою надає стипендії для навчання/дослідницьких проектів у Німеччині для короткострокового затвердження для студентів та науковців, які постраждали від війни в Україні. Цільовими групами програми є: біженці з України, які бажають навчатися чи виконувати дослідницький проект у Німеччині, а також студенти з України, які вже перебувають у Німеччині та потребують підтримки.

Детальну інформацію про програму можна знайти на сайті організації https://www.kaad.de/ueber-uns/geschichte. Нам же пощастило особисто зустрітись з університетським капеланом Dr. Alfons Motschenbacher. Скажу відверто – ми хвилювались перед зустріччю, адже нам ніколи раніше не доводилось спілкуватись з капеланом. Хвилювання були марними – Dr. Alfons Motschenbacher виявися дуже щирим і привітним. Це віддана своїй справі людина. Нас зустріли як давніх друзів, з повагою та справжнім бажанням допомогти.

Ми щиро дякуємо Dr. Alfons Motschenbacher та усій спільноті KAAD за підтримку та допомогу, яку вони надають усім, хто її потребує!



На фото: голова правління ГО Dr. Olena Kotykova, члени ГО Mykola Babych та Bohdan Babych на зустрічі з університетським капеланом Dr. Alfons Motschenbacher.

bottom of page